A new me

A new me är namnet på en av utställningarna på fotografiska just nu. Jag vet inte riktigt vad jag ska tycka. En ung lovande fotograf som fick ett pris såsom lovande fotograf. Väl värd detta men självfallet leder hennes bilder på feta personer på ett viktkontrollscenter i Utah till en och annan tanke.

Inget fel på det gamla jaget

A new me…..handlar det bara om viktminskning? Kanske är det ”my old me” som borde vara i fokus? Det man var innan ätstörningen tog tag i en och förvandlade spontanitet och livsglädje till kaos och katastroftankar. Varför behandlar vi fetma som ett fysiskt tillstånd av övervikt? Handlar det inte om en besatthet av mat och känsla av förlorad kontroll?

Obalans mat och träning

Efter alla mina år som behandlare och tränare för de med ortorexia atletika, ätstörningar eller allmän obalans mellan mat och fysisk aktivitet håller jag nog fast vid min grundläggande inställning och livsfilosofi. Varje människa har en inneboende kraft och fin personlighet som bara hamnat under ytan när ovetenskaplig kostpropaganda och extrema träningsideal basunerats ut i sociala mediers högtalare, som för övrigt inte går att stänga av. Vi behöver inte söka nya ideal. Vi är fina inombords och bör sträva efter att hitta vårt sanna jag.

Vår personlighet kan aldrig mätas i kalorier.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.