Ulf Bengtsson en Fitness legend

En ny bok av Ulf Bengtsson

Var på en bokrelease på House of Shapes härom kvällen med anledning av Ulf Bengtssons nya bok No one cries for you. Jag träffade Ulf på åttiotalet när jag drev min aerobics studio på Luntmakargatan. När Ulf sedan startade det första moderna gymmet Hälsostudion femtio meter från min studio  blev vi aldrig konkurrenter utan istället goda vänner.

Sveriges moderna gympionjär

I mina ögon är Ulf,  då GIH:are och kroppsbyggare, de moderna gymmens pionjär med en otrolig drivkraft och energi. Han startade senare World Class som var den första fitnesskedjan i Europa och jag fick själv förmånen att föreläsa på hans anläggning i Prag för några år sedan.  Jag var även på hans World Class anläggning i Moskva under början av nittiotalet. Det var i samma veva som jag arbetade med ryska landslaget i sports aerobics, ett koncept som jag lanserade i slutet av Sovjetepoken. Ett par av landslagsdeltagarna arbetade som instruktörer på World Class.

Samtida i Ryssland

Ulfs bok är en personlig skildring över hans resa inom fitness och inte minst om tiden i Ryssland och hur han brutalt blev av med sina anläggningar. Jag minns hur förödande det var för Ulf och inte minst minns jag hur jag och min man satt på en middag med ryska bank och finansmän som flera år senare skulle köpa World Class kedjan i Ryssland. De hade ingen aning om att World class var ett varumärke som redan var registrerat och fanns över hela Europa.

Det ska bli intressant att få läsa Uffes bok som jag förväntar mig bli allt annat än långtråkig. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.